Hírek

2022.06.30

Rózsák terének megújítása közösségi összefogással - TOP-6.9.2-16-ZL1-2017-00001 projekt

Második alkalommal 2022. május 27-én, 15 órai kezdettel került megrendezésre a „Rózsák terének megújítása közösségi összefogással” elnevezésű program a Rózsák terén.

15 órakor a városrész önkormányzati képviselője, Galbavy Zoltán köszöntött mindenkit és megköszönte, hogy idén is sokan eljöttek és segítenek a Rózsák terének virágosításában. Külön köszöntötte a Kertvárosi Nyugdíjasklubtól és az Alsójánkahegyi Kulturális Egyesülettől érkezőket és megköszönte azt, hogy mindig számíthat a támogatásukra. Megköszönte a Városgazdálkodási Kft. dolgozóinak a technikai segítségnyújtást. Kiemelte, hogy „A helyi identitás és kohézió erősítése” című projekt célja, hogy a Zalaegerszegen élő helyi civil társadalmat közösségi, közösségfejlesztő programokkal közelebb hozza egymáshoz, megerősítse és fejlessze. Elmondta, hogy a Rózsák tere és a szökőkút felújítása régi álma a város közösségének. Örömmel számolt be arról, hogy még idén meg fog valósulni mindez, egy hónapon belül közbeszerzési pályázatot hirdet az önkormányzat. A látványterveket is elhozta magával és be is mutatta azokat az érdeklődőknek. Végezetül mégegyszer megköszönte a segítséget a jelenlévőknek, és jó munkát kívánt a rózsaültetéshez a résztvevőknek.

A megnyitó beszédet követően a rendezvényre érkező civilek a hiányzó rózsatövek helyére új rózsákat ültettek el, majd az egész területet megkapálták, kigyomlálták. A résztvevők elmondták, hogy jól érezték magukat, és legközelebb is szívesen jönnek rózsákat gondozni.

Vissza