Rendezvények, programok ARCHÍVUM - Belváros

Helyi Termék Vásári Forgatag

2023.09.16

2022 őszén indította el a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac a Helyi Termék Vásári Forgatagot minden hónap második hétvégéjén, melyhez többféle program és egy-egy hagyományőrző rendezvény is kapcsolódott a Göcseji Kézműves Egyesület szervezésében. A következőt a szeptember 9-én megrendezésre kerülő Vadpörkölt Fesztivál miatt egy héttel később, szeptember 16-ra, szombatra tettük.

Kapcsolódó programjai:

„A szalma felhasználása – régen és ma” hagyományőrző nap a Göcseji Kézműves Egyesület szervezésében 

Hogyan használtuk a szalmát régen és ma a háztartásban, a kiskertekben, az állattartásban, az építőiparban? Hogyan szolgálják a pihenésünket ma a szalmamatracok? Előadások és bemutatók keretében választ kapunk majd ezekre a kérdésekre is. A hagyományőrző nap keretében kézműves versenyre hívjuk a vállalkozó kedvű gyermekeket és felnőtteket. Szalma falikép készítése lesz a feladat, s a legszebb alkotásokat díjazzuk is.

A rendezvény ünnepélyes köszöntésére 9:30-kor kerül sor, melyen beszédet mond Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő. Részt vesz Tolvaj Márta önkormányzati főtanácsadó. Közreműködik a A Göcseji Szegek Néptáncegyüttes. A rendezvény alatt a Göcseji Kézműves Egyesület tagjai a szalma felhasználását bemutató ingyenes mesterségbemutatókra és  kézműves foglalkozásokra is várják az érdeklődő felnőtteket és gyermekeket. A rendezvény a Magyar Kormány támogatásával, „A helyi termék múltja és jelene” című, VCA-KP-1-2022/4-001974 projekt keretében valósul meg. 

Vissza