Rendezvények, programok - Belváros

Nekem a természet – régen és ma hagyományőrző nap

2023.05.13

2022 őszén indította el a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac a Helyi Termék Vásári Forgatagot minden hónap második péntekjén, melyhez rendszeresen csatlakozott egy-egy hagyományőrző rendezvény a Göcseji Kézműves Egyesület szervezésében.
“Közkívánatra” májustól minden hónap második szombat délelőttjén lesz a Helyi Termék Vásári Forgatag. A következő alkalom május 13-án szombaton 7-13 óra között lesz.
“Nekem a természet – régen és ma” címmel kapcsolódik a vásárhoz a hagyományőrző rendezvény, melynek programját a Madarak és Fák napja, valamint a Rajzolás világnapja motiválta.
Hogyan ábrázolták eleink a madarakat? – erről beszél Kiss Nóra néprajzos-muzeológus. Darázsi Zsolt, a Magyar Madártani Egyesület tagjának előadásából megismerhetjük a 2023-as év madarát, a barkóscinegét. Élményrajzolásra hívjuk a résztvevőket Gacsal Gábor művészetoktató vezetésével. A legszebb rajzokat díjazzuk is.
A Göcseji Szegek Néptáncegyüttes műsora színesíti a helyi termelői és kézműves vásári forgatagot, mely a madarak és fák jegyében zajló ingyenes kézműves foglalkozásokra is várja az érdeklődő felnőtteket és gyermekeket. 

Helyszín

Göcseji Tudásközpont - Zalaegerszegi Helyi Termék Piac, Zalaegerszeg, Piac tér

Vissza