Hírek

2022.07.06

„Ételem az életem” – „KONTROLLVIZSGÁLATOK”

2022. július 2., szombat, 9:00 órai kezdettel került megrendezésre az „Aktív Zalaegerszeg II.” – ’Ételem az életem’ Zalaegerszegi Egészségakadémia – rendezvénysorozat keretében a „Kontrollvizsgálatok” programelem.

A program helyszínéül a Zalakerámia- Sportcsarnok előtti tér került kiválasztásra.

Nagyon sokan kérték az ingyenes vizsgálatok elvégzését. Sor került vércukorszint mérésre, gluténérzékenység tesztelésre, véroxigénszint mérésre, vérnyomásmérésre. A vizsgálatokat szakképzett ápolónő végezte. A látásvizsgálatokat a Center Optika munkatársai végezték, hordozható auto refaktor, keratometer műszerrel.

A rendezvény nagyon sikeresnek bizonyult, ugyanis a vizsgálat több személynél is a normál értéktől való eltérést mutatott ki (pl. magas vérnyomást vagy éppen magas vércukorszintet), melyre javasolt további orvosi vizsgálatokat kérni. A látásvizsgálatot végző látszerészek is több személynél látásproblémát állapítottak meg, ezért javasolták további vizsgálatok elvégzését.

Az „Aktív Zalaegerszeg II.” – ’Ételem az életem’ Zalaegerszegi Egészségakadémia – rendezvénysorozat következő programjára 2022. ősszel kerül sor.

Vissza